Riga Kloosterstraat Tilburg

Riga is een complex bestaande uit 37 bijzondere woningen in diverse typologieën. Hartje Tilburg, parkeren op eigen terrein en zwemmen in een gezamenlijk zwembad in een geheel omsloten private tuin. Kortom een oase van rust midden in het centrum van de stad.

jvg-130703-014

Gericht op de startersmarkt

De woningen zijn met recht bijzonder te noemen en gericht op de starters in de markt. Ondanks de beperkingen van de bouwsom zijn door de inzet van opdrachtgever, aannemer en architect toch betaalbare woningen in het centrum gerealiseerd. Het succes blijkt wel uit de verkoop; deze ging ondanks de huidige economie vlot.

gevels
3 Stedelijke kamers

Riga is vormgegeven vanuit de gedachte van “3 stedelijke kamers”.

De eerste kamer is de private stadstuin: Een oase van rust en groen in een ruime setting. De beleving van het wonen is hier maximaal op georiënteerd. De thermisch verzinkte traptorens hebben een stoere en robuuste uitstraling welke goed aansluit bij het natuurljke karakter van deze kamer.

De tweede kamer is de kamer van de stad: Het plan in het straatbeeld sluit keurig aan op de maat en de schaal van de Kloosterstraat. Zo ook in kleur en materiaalgebruik, waarin vooral bruintinten de boventoon voeren.

De derde kamer is de kamer van het parkeren: Iedere woning heeft zijn eigen parkeerplaats op eigen terrein.  Hier is de gevel gesloten en bied deze privacy over en weer naar zijn omgeving. De setting is in behoudende grijstinten.

Publicaties

VKG architectuurprijspublieksprijs.jpg

close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star