Villa N-T

Villa T-N is gerealiseerd in de romeinenstraat te Tilburg. Op de locatie stond voorheen een onderhavige jaren 60 woning.

gevels Een ruime woning met Atelierruimte

Opdrachtgevers wensten voor het gezin op deze locatie een ruime woning met atelierruimte te realiseren. Daarnaast wenste men een grote leef keuken als centraal punt. Via de entree, met zicht op de verhoogde woonkamer, komt men dan ook direct in de keuken. Deze “doorzon keuken” is vervolgens centraal gesitueerd als spil rond de trappen en als verbinding tussen de voor en de achterzijde van de woning. Het atelier bevindt zich “splitlevel” in de grond en heeft een eigen, verdiept, terras.  Via een open trap welke is omsloten door een vide komt men in de verhoogde woonkamer.
Op de eerste verdieping bevinden zich vervolgens de slaapkamers en badkamers.
Door het spel van zichtlijnen, trappen, patio’s en vides is een mooie woning ontstaan. Gezegd moet worden dat door de intense samenwerking met de opdrachtgevers is, ondanks het beperkte budget, een uiterst intrigerende woning ontstaan.