Villa Tilburg

Deze villa bevindt zich op een bijzondere locatie. Gesitueerd aan een bosrand, uitkijkend over een strook natuurgebied, is het met recht een unieke plek in Tilburg.
gevels

Creëren van privacy

De kavel is langgerekt en smal. Hierdoor zijn de buren, ondanks de vrije locatie, nabij. Opdracht was dan ook om de woning zo te creëren dat de privacy gegarandeerd is en de beleving naar de natuur maximaal. Daarnaast wenste opdrachtgevers een “bescheiden optrek”. Door de woning verdiept te leggen en de entree te verlagen krijgt de woning in het straatbeeld een bescheiden maat. Echter door het maaiveld te verlagen ontstaat er tevens een interessant spel van ruimten in en om de woning. Aan de verdiepte entree, die langgerekt en monumentaal is, bevinden zich de vertrekken voor de gasten. Zij hebben, door een verdiepte patio te creëren naast de woning, een private buiten. Via een ruime trap komt men in de woonkamer en keuken, van waar je, onder andere door het 4 meter hoge plafond, een prachtig uitzicht over de natuur hebt.

Vanuit de woonkamer komt men in de televisie kamer die ook weer zicht blijft houden op deze natuur. Via een brug over de entree komt men in de hoofd slaapkamer waar een intrigerend zicht door de woning naar buiten is gecreëerd. Deze woning is onder andere dankzij zijn introverte karakter van buiten en zijn intrigerende spel binnen, een belevenis.