Woonhuis Oisterwijk

Een eigentijdse woning passend binnen het klassieke straatbeeld.
aanzichten

EEN EIGENTIJDS ONTWERP GEÏNTEGREERD BINNEN EEN KLASSIEK STRAATBEELD

De Gemullehoekenweg is van oudsher een van de belangrijke toegangswegen van Oisterwijk. Deze historische belangrijke straat kenmerkt zich met name door kleinschalige woningen in diverse tijdsperioden. De woning past door de gebruikte schaal en korrelgrote naadloos in het bestaande beeld. Door gebruik van het archetype van een huis en de eigentijdse materialen voegt het op een intrigerende wijze de huidige tijd toe. 

De woning kent zich door een hoofdvolume en een aanbouw in één laag. In het hoofdvolume bevinden zich op de begane grond entree, keuken, woonkamer en op de verdieping de gastenkamers. Allen zowel horizontaal als verticaal open van karakter. In de aanbouw bevindt zich de privé slaapkamer en badkamer van de opdrachtgevers. De kamer is zo gepositioneerd dat men als het ware in de tuin slaapt. Door het vele glas rondom wordt dit optimaal bereikt. De privacy is desondanks nagenoeg 100% gewaardbord en de ochtendzon kan maximaal binnentreden. 

Achter in de tuin bevindt zich een atelier annex garage. Door het gebruik van een grote glazen schuifpui oogt deze echter niet direct als garage. Door deze bijbouw op te trekken in dezelfde typologie en detaillering als de hoofdbouw is zo een plezierig ensemble ontstaan. 

 bovenanzicht

 

close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star